Rolo Cheesecake Bars



Een tijdje geleden kwam ik een recept tegen voor Rolo Cheesecake Bars.



Dat zag er erg goed uit: caramel + chocola + koekjes + cheesecake = erg lekker! Dus dat moest ik wel proberen. En het resultaat was volgens mijn monsters ook zeer goed te doen.

Ik heb het recept hier en daar veranderd en aangepast.

Enjoy!


Rolo Cheesecake Bars

Ingredienten:
      ©       1 rol Digestive koekjes
      ©      300 gram suiker
      ©      120 gram boter (Vloeibare boter van bijvoorbeeld Blue Band is handig)
      ©      4 pakjes roomkaas (200 gram per pakje)
      ©      2 flesjes caramel saus (200 ml per flesje
      ©      3 eieren
      ©      1 el vanille-essence
      ©      4 rollen Rolo’s
      ©      4 plakken pure chocola (200 gram per plak)
      ©      300 ml slagroom

     Benodigdheden:
      ©      Bakvorm of ovenschaal van 20 cm x 30 cm
      ©      Keukenmachine

     

     Bereiding:
      ©      Verwarm de oven voor op 175°C.
©      Verkruimel de koekjes en vermeng met 120 gram gesmolten boter (of de vloeibare   variant van bijvoorbeeld Blue Band) en 100 gram suiker in de keukenmachine.
©      Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier.
©      Druk het koekjesmengsel op de bodem van de bakvorm/ovenschaal.
©      Bak dit 8 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het daarna uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven wel aanstaan op 175°C.
©      Meng de roomkaas met 1 flesje caramel in de keukenmachine.
©      Meng 200 gram suiker met het roomkaasmengsel.
©      Mix drie eieren door het mengsel.
©      Voeg 1 eetlepel vanille-essence toe.
©      Meng alles goed. Ongeveer 1 minuut in de keukenmachine op de hoogste stand.
©      Haal de Rolo’s uit het papier en gooi ze bij de roomkaas. Roer ze met een houten lepel door het mengsel.
©      Giet het roomkaasmengsel op de afgekoelde bodem van Digestive-koekjes.
©      Plaats het bakblik 30 minuten in de voorverwarmde oven.
©      Laat de Cheesecake nog minimaal een uur (een nacht is nog beter) in de oven staan. Zet de oven wel uit.
©      Smelt de chocola au-bain-marie en meng dit met de slagroom.
©      Giet de gesmolten chocola over de afgekoelde Cheesecake.
©      Schenk direct de caramelsaus over de chocola.
©      Trek met een vork marmermotieven in de caramel-chocolade-laag.
©      Zet de Cheesecake minimaal 1 uur in de koelkast.
©      Snijd vierkantjes van 4 cm x 4 cm van de Rolo Cheesecake. (Nee, dit is niet te klein! Het is echt super-machtig!)

Have Fun & Enjoy!
Eveline

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...